Redovisning av vårt walk-in-skafferi-projekt:
Rent, fräscht och rymligt. Vi ska bara fylla på hyllorna lite.
Jag har varit ner dit några gånger och skrockat lite "Ack, ack, ack, tänk så bra det blir!"
Den här hyllan är, som ni ser, alldeles tom än så länge. Där ska jag ställa mitt julgodis. Förlåt. Vårt julgodis. Jag har gjort ischoklad med smak av apelsin och chili. Hemodlad chili. Sen brände jag fudge. Jag ska göra ny fudge.
Vi städade lite här också. Här var det verkstad, men vi ska ju bygga verkstad annorstädes. Ja, nån annanstans alltså. Här ska vi ha det rent och snyggt, peta in en till frys och på hyllorna förvara bra saker som tvål. Och tvättmedel. Och, som synes, toapapper. Mannen sköter kontakten med toapappers- tvättmedels och sånt- leverantören. Jag lägger mig inte i det där. Ibland har vi hysteriskt mycket toapapper. Och flera lådor med schampo som INGEN vill ha. Ingen av oss i familjen som har hår på huvudet i alla fall. Det la jag mig faktiskt i lite grann, när jag såg alla lådorna med schampo. Jag la mig i på ett ganska fnissigt och aningens hånfullt sätt. Men nu säger jag inte mer om det.
Idag då?
Jo, idag drog jag på mig julsockorna. För det är så mysigt. Sen bakade jag vörtbröd.
Nu vet jag att det här inte alls är en fin bild på mina vörtlimpor. (Bilden nedan alltså. Bilden ovan föreställer min mjöliga julsocka) De ser ut som grisdelar. Men jag har smakat lite och de smakar vörtbröd. Jag smakade bara pyttelite, för jag har 2-dag idag. Som i 5:2. En sak som man inte ska göra en sån dag är att prova stark senap. Då kommer halsbrännan som ett brev på posten. Jag har gjort det misstaget vid två tillfällen. Andra gången skämdes jag lite.
Nåväl. I morgon tänkte jag prova brödet på mina arbetskamrater (ni vet, jag har ju ett typ riktigt jobb också) Och så lägger jag ut tre limpor i butiken. Det går utmärkt att frysa in brödet har jag läst.
I alla fall så har jag försökt att sunda till det lite.
Jag tycker mycket - mycket om vörtbröd till jul och tänkte att det är ju skönt om man kan baka eget, så man vet vad som är däri. Ölen är det ju som det är med. Det är inte så nyttigt, men det går inte att komma ifrån. Sen är det bakat på rågmjöl och dinkelsikt. Och så bytte jag ut drygt hälften av sirapen mot agavesirap. Så har jag gjort vad jag kan.
Sen gjorde jag lime- och pepparrotssill.
Den ska stå och gosa till sig över natten och så ska jag och maken ha lite sillunch i morgon och om allt smakar så väl som jag hoppas, läggs den i fina burkar och ställs ut i butiken. Den håller minst en vecka i kylen, så man kan ju antingen äta den den här veckan och vid behov skaffa en nytillagad nästa vecka, när jag fyllt på. Eller så anser man att den håller i två veckor och så spar man den till julafton. Eller så gör man sin egen sillinläggning. Eller så köper man en på affärn. Man kanske inte gillar pepparrot.
Då kan man skaffa currysill.
Samma med den.
Provsmakning i morgon och håller minst en vecka i kylen.
Och inga konstiga tillsatser.
I morgon provar vi sill och tillagar rödbetssallad.
Och ordnar ny fudge.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar