Okej...jag är så himla nöjd med vårt nya hönshus och jag är så sjukt stolt, så jag vill liksom hitta ett sätt att klämma in det i alla konversationer..."jomen precis! När vi byggde vårt nya hönshus..." "Vet du, samma sak hände mig när vi byggde vårt nya hönshus..."
Och så.
Jag gör det inte, för jag fattar att det blir lite drygt och jag fattar att inte alla är enormt intresserade av vårt hönshus.
Men i alla fall så blev det klart i onsdags.
Vi bestämde oss för att skippa bôsskåpet, då vi tyckte att här var så rent och fint så vi vill ha halmförvaringen på annan plats.
Jag målade klart utrymmet där vi hade vårt tidigare hönshus...
...och så ställde vi dit pryttlarna...och hängde upp en gardin.
Så var det innerväggen kvar...
...och det gick ju bra!
Det är lite snett och lite sådär klippt och klistrat, men å andra sidan är allt material återbrukat och jag väljer att se det som konstnärligt.
Nu har vi alltså tre hönshus, varav ett hittills står tomt.
Vi trodde att de nya hönsen skulle komma före påsk, men det var tydligen ett missförstånd.
Vi väntar på att vår hönsleverantör ska höra av sig.
Sen vill vi gärna blanda in lite fler raser och så, så vi håller ögon och öron öppna.
Här kan vi se att hönsen uppskattar sin nya foderanordning!
Då är alltså allt färdigt inomhus och till veckan väntar lite arbete med att sätta upp luckor till hönsgluggarna och små söta tak över. Det vill vi gärna göra en riktigt vacker och solig vårdag.
Vi firar lite påsk också.
Och förutom att det blir en del sjungande i kyrkan, så har vi en rejäl påskmåltid.
Idag har vi haft firande av en sjuttioåring och två fyrtioåringar, så mina föräldrar och mina syskon med familjer har varit här. Tjugofyra personer skulle vi bli, men med några sjukdomsfall så landade vi på tjugo.
Jag lagade maten. Förutom lammet, som maken hanterade.
Glutenfritt. Sockerfritt. Ni vet. Jag är så nöjd med den här maten så jag visar den också.
Små smörgåsbakelser. Som smörgåstårta fast i småbitar. För att det var gulligt.
Ägghalvor. Närproducerade ägg! En omgång med majonnäs och stenbitsrom, en med philadelphia- och räkröra och en med senapssill och fänkål.
Lammstek, fyllt med godsaker.
En liten kryddstark röra till.
En kräm av kronärtskockshjärtan och en fetaoströra.
Dessert: persikohalvor och chokladgrädde med lite mynta (chokladmynta från vår egen trädgård)
Och så mandeltårtor med citronsmörkräm.
Så packade vi in alla i salen och hade en högst trevlig dag.
Nu är dock ordningen återställd och alla plantor är prydligt uppställda och vattnade.
Vet ni, jag tror bestämt att våren är här nu.
Vi väntar på att backen ska tillåta att vi bygger ut hönsgården. Det blir ingen champagne förrän den är klar.
Till veckan ska vi laga taket på växthuset och täta lite. Och så ska jag så lite mera. Och så ska vi börja planera gethuset på allvar. Och så börjar det ju faktiskt bli dags för att ställa lite penséer på trapporna.
Vi hörs - glad påsk!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar