God lördag på er!
I det Hägglundska hemmet har vi idag haft en lördag där vi uträttat mycket.
Jag har putsat alla fönster, utom de fyra som jag putsade i går och ett som jag struntade i. Vi har 19 fönster. Jag vill att det ska vara fint till nästa helg då vi ska göra juligt. Storstädning blev det också.
Här gillar vi julen skarpt och december är mysets månad.
En plan är också att prova på att öppna den där lilla gårdsbutik "light" som jag pratade om förut. Med lite julgott då.
Så nästa vecka ska hon (jag) tillverka julkransar som från första advent kommer ligga därute och locka...eller nåt.
Och så blir det knäckebröd. Dessa två herrar har provat sig fram i knäckebrödsvärlden idag
Och resultatet blev:
Ta mig tusan det godaste knäckebröd jag ätit. Jag kan föreställa mig detta med skinka och senap på.
Så till veckan blir det mera brödbak.
Men varför hjälpte inte jag till, kan man undra?
Jomenserrni, jag införskaffade ingredienserna. Och makens fina förkläde. Och lite senare drog jag på mig mitt fina förkläde...
...och satte igång med senapstillverkning.
Hela jag är inte med på bilden för jag hade en veryverybad hairday. Och poängen är att allt blir trevligare med ett glatt förkläde.
Jag vet inte om jag är nöjd med senapen än. Jag ska kolla av den ordentligt i morgon. Jag tycker om stark senap, särskilt till julskinkan. Men man ska ju kunna andas också. Den får inte fräta sönder näsan liksom.
Så närtillverkad, osockrad (men honungssötad) och stark senap kommer finnas i den lilla lilla ,söta julbutiken.
Där kommer även finnas pepparkakor. Dom har inte jag gjort (men det kanske kommer det med, för idag har jag bakat mitt livs allra första egna pepparkaksdeg, som just nu vilar för att i morgon bli till pepparkakor för makens och döttrarnas händer) utan dessa pepparkakor har min kära mor bakat. Skogspepparkakor minsann. Dä ni.
Äppelmos kommer finnas.
Och sen blir det mina berömda chokladkakor...som inte alls är berömda, men jag siktar på det för de är ruskigt goda och mitt eget recept.
Varför ska man handla där då?
Jo för man kanske inte har tid eller lust att baka några egna chokladkakor, kavla sitt eget knäckebröd eller blanda till sin egen senap, men ändå tycker att man inte vill ha det där fabriksgjorda.
Hemgjort, fast hemma hos nån annan.
Så man är välkommen att titta in om man vill. Och så kan man titta in och dricka en kopp kaffe också. Och hjälpa mig med ett stort dilemma: Jag har hittat massor av recept på revbensspjäll till julbordet (vi har ju egenuppfödda revbensspjäll nu) som alla låter vansinnigt goda. Vilket ska jag välja? Och varför är min man inte särskilt förtjust i revbensspjäll? Kan jag få honom att ändra uppfattning?
Hur som helst. Titta in. Har vi tur provar jag mig just då fram i chokladtryffelvärlden, så kan vi prova tillsammans.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar